Afgelopen semester liet PEP! 20 jongeren proeven van verschillende workshops rond innovatie en ondernemerschap. Elke week kwamen ze in aanraking met een nieuw onderwerp bij een nieuw expert-bedrijf. Met de skills die ze opdeden tijdens dit traject gingen de jongeren aan de slag en dit leidde tot een schitterend slotevent: SHOW!

De PEP! masterclasses is een initiatief dat PEP! afgelopen semester voor de eerste keer organiseerde in samenwerking met meer dan 15 partnerbedrijven. De deelnemers konden nieuwe skills leren van de experten in het vak: social media bij Google Atelier, ondernemingsplannen opstellen bij BAAS, robots aansturen bij NOKIA, … Vijf weken voor het einde kregen ze 4 uiteenlopende challenges voorgeschoteld die aansloten bij de topics die aan bod kwamen in de workshops. Uit deze vijf kozen de jongeren degene die het meeste aansloot bij hun interesses en talenten.


De uitdagingen die ze voorgeschoteld kregen waren niet mals. Zo daagden NOKIA en ML6 hen met gecombineerde krachten uit om een automatische jongerenkamer te maken terwijl de Faber makerspace hen de opdracht gaf om een nieuw brand te creëren. Stad Antwerpen vroeg hen op haar beurt om het Sint-Andriesplein met technologie meer aangepast te maken aan de noden van jongeren en voor de laatste challenge verwachtte influencer Joachim Badejoh een volledige social media campagne voor het slotevent.

Masterclass robotica


De jongeren slaagden erin om het aanwezige publiek, waaronder minister van Digitale Agenda De Backer, schepen van innovatie Marinower en schepen van jeugd en onderwijs Beels, aangenaam te verrassen met hun oplossingen. Met behulp van een Google home, automatische lampen, zelfgemaakte 3D-modellen,  gelaserde panelen en nog veel meer wisten ze de uitdagingen stuk voor stuk tot een goed einde te brengen.


Dankzij dit initiatief en de betrokken partners verruimt PEP! enerzijds de jongeren hun blik op mogelijke toekomstperspectieven en biedt hen anderzijds concrete vervolgstappen aan. Zo bood Stad Antwerpen de betrokken jongeren al aan om hun oplossing te komen voorstellen in de Sint-Andrieswijk en kregen anderen stages en studentenjobs aangeboden. De volgende editie van de masterclasses start vanaf september. Interesse? Mail naar masterclasses@pepvzw.be
Jan-Frederik Van Wijmeersch
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website